Yleisesti politiikassa kannatan vapauden lisäämistä sekä kontrollin ja holhouksen vähentämistä. Jokaisen on saatava elää siten kuin haluaa, kunhan ei vahingoita muita. Holhouksen vähentäminen ei merkitse hyvinvointivaltion alasajoa vaan ihmisten kunnioittamista yksilöinä, jotka ovat itse parhaita omien tarpeidensa tuntijoita. Eduskuntavaalit pidetään 19.4. ja ennakkoäänestys on 8.-14.4.2015. Olen Piraattipuolueen ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 243.

Näkemyksiäni

Tekijänoikeudet ovat tärkeässä osassa mietittäessä tietoyhteiskunnan tulevaisuutta. Onko tietoyhteiskunta informaation vapauttamista vai kahlitsemista varten? Itse kannatan vapauttamista.

Sananvapaus on erittäin tärkeä perusoikeus. Yhteiskunnallisista tabuista ei päästä eroon, jos jokainen aiheesta keskustelija joutuu pelkäämään rikossyytettä. Yhteiskuntaa on saatava pyrkiä muuttamaan sanojen avulla, sillä sanojen vaihtoehtona on väkivalta.

Tietoyhteiskunta aiheuttaa murroksen yksityisyyskäsityksiin. Jonkinlaista viestintäsalaisuutta ja yksityisyyttä tarvitaan ehdottomasti jatkossakin. On käytävä laajaa yhteiskunnallista keskustelua siitä, mihin suuntaan halutaan mennä. Keskustelua ei pidä käydä kontrollinhaluisten viranomaisten ja terrorismipelon ehdoilla.

Euroopan unioniin suhtaudun lähtökohtaisen myönteisesti sikäli, että historiallisesti katsottuna kyse on ainutlaatuisesta ja tärkeästä rauhanomaisen yhteistyön projektista. Tämän ei kuitenkaan missään nimessä pidä merkitä pikkuasioiden sääntelyyn tukehtuvaa byrokratiaa. Näen EU:n roolin ennenkaikkea vastapainona suurvalloille, sekä nykyisille että nouseville, ja myöskin yhä suuremmille ja kansainvälisemmille suuryrityksille.

Lue lisää näkemyksistäni

Suosittelen lukemaan seuraavat artikkelit, jotka selventävät taustojani ja ajatuksiani erityisesti tekijänoikeuksista:

Videoesiintymiset

Ahto Apajalahti YLEn meppigalleria
Ahto Apajalahti vs. Stefan Holm - MTV eurovaalit